Лідери КНДР і КНР обговорили другий можливий саміт Кім Чен Ина і Дональда Трампа

Лідери КНДР і КНР обговорили другий можливий саміт Кім Чен Ина і Дональда Трампа
У 2018 році лідер КНДР Кім Чен Ин тричі відвідував главу КНР Сі Цзіньпіня

Розмова Кім Чен Ина і Си Цзиньпіна тривала годину

Інформаційне агентство Yonhap, посилаючись на власні джерела, повідомило про те, що Кім Чен Ин і Си Цзиньпін провели одногодинні переговори в рамках своєї четвертої зустрічі за останній рік. Про це написало інформаційне агентство Reuters.

В рамках переговорів лідери КНДР і КНР обговорювали можливість проведення другого саміту між Кім Чен Ином і Дональдом Трампом щодо денуклерізації Корейського півострову.

Окрім того глави КНДР і КНР в рамках перемовин в Пекіні обговорили питання посилення двосторонніх відносин.  Не зважаючи на погіршення відносин в 2016-17 роках на фоні ядерних і ракетних випробувань КНДР, Пекін залишається головним зовнішньополітичним партнером Пхеньяну на міжнародній арені. 

Як повідомлялося, у 2018 році лідер КНДР Кім Чен Ин тричі відвідував главу КНР Сі Цзіньпіня у березні, травні й червні. Останній візит мав місце після саміту з президентом США Дональдом Трампом від 12 червня у Сінгапурі

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що з нетерпінням очікує на зустріч з Кім Чен Ином.

Трамп припустив, що зустріч з Кім Чен Ином відбудеться на початку 2019 року.

Як відомо, державний секретар США Майк Помпео здійснив  візит до Пхеньяну з метою підготовки до проведення другого саміту США та Північної Кореї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: