Літаки бомблять Алеппо: за день загинуло щонайменше 30 людей

Літаки бомблять Алеппо: за день загинуло щонайменше 30 людей

Урядові сили та їхні союзники ведуть бойові дії в районі Сулейман аль-Халабі

Військові літаки бомблять підконтрольні повстанцям райони у північній частині Алеппо (Сирія).

Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини, що базується у Великобританії, повідомляє про бомбардування урядовими силами і бойові дії в районі Сулейман аль-Халабі.

Рятувальники в місті 30 вересня повідомили, що внаслідок авіаударів по утримуваних повстанцями житлових районах загинули щонайменше 30 людей.

Сирійські військові та їхні союзники почали за підтримки Росії наступ близько 10 днів тому на підконтрольні повстанцям райони східної частини Алеппо, де проживають понад 250 тисяч людей.

Сполучені Штати і Німеччина рішуче засудили авіаудари російських військ і сирійського режиму по густонаселених східних районах Алеппо, назвавши їх «варварськими». Про це президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель говорили 29 вересня під час телефонної розмови.

Держсекретар США Джон Керрі висловив жаль з приводу того, що не зміг домовитися з адміністрацією президента США Барака Обами про те, що дипломатичні зусилля з врегулювання сирійської кризи повинні бути підкріплені реальною загрозою застосування сили, а також заявив, що дипломати Росії його «перехитрили».

Нагадаємо, Росія розпочала військову кампанію в Сирії 30 вересня минулого року на підтримку сирійських урядових сил. За рік витрати Росії на військову операцію в Сирії склали щонайменше 920 мільйонів доларів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: