Литва погрожує залишити Інтерпол

Литва погрожує залишити Інтерпол
Вибори президента Інтерполу мають відбутися 21 листопада

Раніше з попередженням полишити Інтерпол виступила Україна

Литва буде змушена розглянути можливість виходу з Інтерполу, якщо його главою буде обрано представника Росії Олександра Прокопчука, заявив у вівторок литовський парламент.

«Якщо Прокопчука буде обрано главою Інтерполу, то Литва разом з іншими демократичними країнами має негайно розглянути можливість виходу з цієї організації», - йдеться в прийнятій у вівторок литовським сеймом резолюції.

За резолюцію проголосували 88 депутатів, проти - жодного, сім утрималися.

У свою чергу МВС Литви в своїй заяві наголошує, що Вільнюс прагнутиме того, щоб главою Інтерполу ні обраний Прокопчук. 

Крім Прокопчука на посаду глави Інтерполу претендує радник президента цієї організації Кім Чонгчанг з Південної Кореї, раніше він обіймав посаду старшого віце-президента.

Менг Хонгвей, який очолював раніше Інтерпол, у жовтні пішов у відставку після його арешту в Китаї за підозрами в корупції.

Прокопчук обіймав посаду начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС РФ з 14 червня 2011 року. Починаючи з 10 листопада 2016 року і досі він є віце-президентом Інтерполу.

Голосування щодо виборів президента Інтерполу відбудеться в Дубаї в середу, 21 листопада.

Нагадаємо, раніше британська газета Financial Times повідомила, що новим президентом Інтерполу може стати росіянин Олександр Прокопчук.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна розгляне питання про призупинення свого членства в організації Інтерпол, якщо посаду президента організації отримає чинний віце-президент, росіянин Олександр Прокопчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: