Ложкін: Харківщина за рік залучила $75 млн інвестицій, і це лише початок

Ложкін: Харківщина за рік залучила $75 млн інвестицій, і це лише початок
Секретар Національної  інвестиційної ради Борис Ложкін, посол Америки в Україні Марі Йованович та очільник Харьківської області Юлія Світлична

ІХ Міжнародний економічний форумі в Харкові

Успішний вихід України на міжнародний ринок капіталу демонструє віру іноземних інвесторів в економічний розвиток країни, але для подальшого залучення інвестицій необхідно розробляти готові до реалізації проекти. Про це на ІХ Міжнародному економічному форумі в Харкові «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» заявив секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін.

«Наша зустріч проходить на тлі позитивних сигналів, що їх країна та економіка отримали за підсумками розміщення українським урядом євробондів на $3 млрд. Факт успішного виходу на зовнішні ринки запозичень вперше з 2014 року, а також попит інвесторів на українські цінні папери, який більш ніж втричі перевищив очікування, - це чіткий позитивний індикатор. Індикатор того, що іноземні інвестори позитивно оцінили перебіг реформ в Україні й вірять у подальший розвиток української економіки», - заявив Борис Ложкін на відкритті форуму.

«Я щойно повернувся з Нью-Йорка, де брав участь у зустрічі Президента Петра Порошенка з представниками найбільших міжнародних інвестфондів. Інтерес до України зріс, інвестори готові вкладати в нашу країну», - підкреслив Борис Ложкін.

Він зазначив, що вихід на ринок міжнародного капіталу відчиняє двері й для приватного національного бізнесу. Завдання всіх інститутів української держави – створити умови для залучення великих інвестицій. За словами Бориса Ложкіна, велика проблема полягає в тому, що готових до реалізації інвестиційних проектів в Україні все ще критично мало. Над вирішенням цієї проблеми працює Національна інвестиційна рада, в тому числі разом з Харківською обласною адміністрацією. Секретар Ради зауважив, що чимала заслуга у залученні інвестицій належить екс-губернатору і нинішньому голові Адміністрації Президента Ігорю Райніну, діючій голові Харківської ОДА Юлії Світличній та бізнесмену Олександру Ярославському.

«Перехід від планів до реалізації завжди тішить, особливо коли це відбувається в рідному місті. Минулого року на Форумі ми обговорювали перспективні проекти, які область може запропонувати іноземним інвесторам. Сьогодні ми говоримо про реальні результати роботи. Харків підписав низку інвестиційних контрактів у машинобудівній, енергетичній та IT-індустріях на загальну суму майже $75 млн, а також 7 меморандумів про співпрацю. Але це лише початок», - запевнив Борис Ложкін.

Національна інвестиційна рада створена у 2014 році указом Петра Порошенка. Головою Ради є Президент України, секретарем на громадських засадах у 2015 році став бізнесмен Борис Ложкін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: