Луценко чекає на заочне засудження 18 російських високопосадовців

Луценко чекає на заочне засудження 18 російських високопосадовців

Стосовно всіх підозрюваних буде застосовано процедуру заочного засудження – ГПУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко впродовж найближчих тижнів чекає судових рішень щодо заочного засудження усіх представників російської влади та керівництва збройних сил РФ, підозрюваних у злочинах проти України. Про це під час звіту в комітеті Ради сказав генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Стосовно всіх підозрюваних буде застосовано процедуру заочного засудження. Перші рішення українських судів для цього ми вже отримали, сподіваюсь найближчими тижнями отримати їх щодо всіх 18 підозрюваних», – зазначив Луценко.

Генпрокурор повідомив, що всіх підозрюваних оголошено в державний розшук, щодо всіх уже є рішення суду про затримання для доправлення до суду і обрання запобіжного заходу.

За словами Луценка, в ГПУ усвідомлюють, що вище керівництво Росії, яке розв'язало війну проти України, навряд чи приїде до Києва. «Ми співпрацюємо з офісом прокурора міжнародного кримінального суду в питанні відповідальності керівництва РФ і представників їхніх збройних сил щодо подій на сході України та в Криму», – наголосив Луценко.

Нагадаємо, 8 серпня ГПУ повідомила про підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України 18 високопоставленим чиновникам РФ, серед яких міністр оборони РФ Сергій Шойгу і радник президента Росії Сергій Глазьєв. Крім того, за розв'язання війни проти України до кримінальної відповідальності притягнуто 39 росіян. Крім того, Генпрокуратура України працює над повідомленням про підозру президенту РФ Володимиру Путіну та прем'єру Дмитру Медведєву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: