Луценко направив в Раду подання на арешт нардепа Березкіна

Луценко направив в Раду подання на арешт нардепа Березкіна

Стосовно Березкіна відкрите кримінальне провадження за фактом виведення 20 млн доларів з державного банку

В ГПУ зауважили, що подання щодо нардепа Березкіна ініційоване керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Генпрокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання стосовно народного депутата України Станіслава Березкіна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це 7 листопада написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Подання ініційоване керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким», - зазначила Сарган.

Раніше в САП повідомили, що стосовно одного з народних депутатів відкрито кримінальне провадження за фактом виведення 20 млн доларів з державного банку шляхом зловживання службовим становищем. За даними ЗМІ, йдеться про нардепа Станіслава Березкіна з групи «Воля Народу».

У САП повідомили, що депутат за допомогою близьких родичів і партнерів по бізнесу вивів з банку велику суму коштів. Його підозрюють у підробці документів, а також зловживанні службовим становищем, через що співробітники банку сприяли йому у виконанні зазначеної схеми.

У причетності до скоєних протиправних діянь підозрюються понад 10 осіб.

Нагадаємо, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП 23 жовтня затримали 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні 20 млн доларів «Ощадбанку». Серед них був син народного депутата Березкіна.

Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід синові нардепа Березкіна Максиму у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 5 мільйонів гривень. 26 жовтня Максим Березкін вийшов із СІЗО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: