Луценко назвав строки створення антикорупційного суду

Луценко назвав строки створення антикорупційного суду
Генпрокурор Юрій Луценко

Луценко вважає, що антикорупційний суд має бути створений у кожній області, а не бути єдиним у Києві

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що антикорупційний суд в Україні можна створити приблизно за три місяці на базі існуючих судів. Про це він заявив у Дніпрі.

«Він передбачає створення антикорупційних палат в кожній області України - 25, з числа, хочу підкреслити, нових суддів, які пройдуть конкурс і перевірку на доброчесність спеціальними громадськими об'єднаннями. Цей суд може розташовуватися, будучи складовою частиною кримінальних судів, в окремому приміщенні, може сидіти в звичайному приміщенні, але це буде суд вже в створеному, існуючому, юридично оформленому, технічно забезпеченому суді... Це може зайняти приблизно три місяці», - підкреслив Луценко.

Він зазначив, що запропонував Верховній Раді інший підхід і відповідний законопроект внесений на розгляд парламенту.

«Я вважаю, що настав час поговорити про введення додаткової кількості суддів, які могли б займатися корупційними справами», - сказав Луценко.

Він нагадав, що до парламенту також поданий законопроект, який передбачає створення окремого антикорупційного суду як першої та другої інстанції в місті Києві для всієї України, а також палати у Верховному суді як касаційної інстанції.

Такий суд, за його прогнозами, створюватиметься мінімум рік. Але на думку генпрокурора, відповідний законопроект не може бути ухвалений.

За його словами такий суд має бути створений у кожній області, а не бути єдиним у Києві, і в нього мають набиратися судді, які не працювали раніше на посаді судді.

«Я не згоден з тим, що цей суд тільки для НАБУ, яке поки що дає найменший результат, створюється політиками і розташовується тільки в Києві»,- сказав Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: