Луценко оголосив початок «великої риболовлі на велику рибу»

Луценко оголосив початок «великої риболовлі на велику рибу»

У Брюсселі Луценко коротко окреслив завдання на поточний й наступний роки

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Україна за останній рік зробила потужні й системні зміни в законодавстві, зокрема, створено антикорупційні системи, прийнято антикорупційне законодавство, визначено шлях перезавантаження судової системи. Про це він сказав під час прес-конференції учасників української делегації у відкритому засіданні Комітету з правових питань Європарламенту.
Як повідомляє прес-служба ГПУ, Луценко коротко окреслив завдання на поточний й наступний роки, назвавши основними пріоритетами відновлення довіри суспільства і початок «великої риболовлі на велику рибу». «Так, наступний рік стане роком кар’єрного зростання для нових облич, які прийдуть до місцевих прокуратур і піднімуться на верхні щаблі нової системи прокуратури», - підкреслив очільник Генеральної прокуратури, зазначивши, що поява нових облич, впровадження самоврядування в органах прокуратури, а також скасування слідства будуть означати нову ГПУ, не пострадянського взірця.
Щодо кадрових змін Луценко проінформував, що в прокуратурі створюється нова команда: з п’яти заступників генерального прокурора трьох уже замінили, а їхні посади обійняли нові люди, 30-35 років, які прийшли з-поза системи.
«На відповідальні посади служб та департаментів ГПУ приходять молоді правозахисники та адвокати, а очищенням прокуратури займатиметься людина, яка щойно повернулася з фронту, не має досвіду роботи в правоохоронній системі, але дуже чутлива до несправедливості й корупції, - повідомив генеральний прокурор. - Ця нова команда відчуває відповідальність перед країною, суспільством і європейськими партнерами».
«Я прекрасно усвідомлюю, що слова в Україні вже не мають жодного значення. Тому стараюся менше давати інтерв’ю, а приділяти більше уваги цим процесам. Буду інформувати виключно про досягнення за результатами, а не про чергові плани», - наголосив Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: