Луценко озвучить кадрові рішення щодо керівників ГПУ до кінця тижня

Луценко озвучить кадрові рішення щодо керівників ГПУ до кінця тижня

Генпрокурор має намір провести брифінг у найближчі дні 

Генеральний прокурор Юрій Луценко планує змінити керівний склад очолюваного ним відомства і до кінця тижня оприлюднить свої кадрові рішення.

«Хвиля коментарів від політиків та експертів щодо нібито намірів генпрокурора Юрія Луценка залишити весь керівний склад Генпрокуратури - не відповідає дійсності і не має підстав... Всі новини з цього приводу також будуть озвучені самим генпрокурором на брифінгу, запланованому на кінець поточного тижня», - написала у понеділок на своїй facebook-сторінці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Напередодні Луценко написав у Facebook, що за результатами наради з групою адвокатів Небесної Сотні прийняв серію кадрових і організаційних рішень щодо розслідувань «справ Майдану». Він зазначив, що буде ліквідовано управління, яке «допитувало слідчих та оперативників, які ведуть справи Майдану».

Згідно з повідомленням, «через взаємне протистояння» Луценко прийняв рішення про виведення Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України на чолі з Сергієм Горбатюком з-під компетенції заступника генпрокурора Юрія Столярчука. Як написав генпрокурор у своєму повідомленні, «тепер він (Горбатюк – ред.) звітує безпосередньо генпрокурору».

Крім того, Луценко передав Горбатюку «додаткові функції процесуального провадження» і передає «справи економічних злочинів владного організованого злочинного угруповання часів Януковича» керівництва заступника військового прокурора генерал-лейтенанта Володимира Жербицького.

Також Луценко, розповідаючи про кадрові зміни в органах прокуратури з його приходом, пообіцяв призначення нових людей до системи, але при цьому наголосив: «Неможливо зняти всіх, призначити нових і отримати результат. Тому різких рухів, особливо, в слідстві, нагляді, процесуальному керівництві від мене не очікуйте».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: