Луценко визначився з заходами безпеки, які будуть вжиті під час хресного ходу в Києві

Луценко визначився з заходами безпеки, які будуть вжиті під час хресного ходу в Києві

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про заходи безпеки, яких буде вжито під час хресного ходу в Києві.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна» в програмі Наталії Влащенко «Люди. HardTalkLive».

Луценко підкреслив, що в якості генерального прокурора зобов'язаний забезпечити здійснення права громадян на їх конституційні дії, в тому числі на будь-яку ходу, зокрема і молитовну.

«Ми зробимо все, щоб забезпечити права людей на те, щоб прийти і помолитися. Безумовно, ми зробимо все, щоб ця хода була безпечною. Будуть перевірені через металошукачі всі паломники, буде паспортний режим, щоб там не було іноземців та провокаторів, буде задіяно велику кількість поліцейської охорони», - підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, Хресний хід Руської православної церкви стартував на сході України з іСвято-Успенської Святогорської лаври 3 липня, а на заході України - 9 липня Свято-Успенської Почаївської лаври. Планується, що дві групи віруючих зустрінуться 27 липня в Києві на Володимирській гірці і разом з православними Києва і паломниками з усієї України пройдуть у Свято-Успенську Києво-Печерську лавру.

У Київській області учасників ходи будуть супроводжувати і забезпечувати охорону близько 600 поліцейських.

Як повідомлялося раніше, в Організації українських націоналістів (ОУН) повідомили про створення спільно з вісьмома громадськими організаціями штабу оборони Києва, який має на меті не допустити входження учасників Хресного ходу в Київ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: