Луценко заявив, що для суду над Януковичем Гааги не треба

Луценко заявив, що для суду над Януковичем Гааги не треба

Потрібно прийняти законодавчі зміни про особливості заочного розслідування організованих злочинних угрупувань, зазначив Генпрокурор

Україна може вести судову справу проти екс-президента Віктора Януковича і без залучення Міжнародного кримінального суду в Гаазі, однак для цього ще потрібно прийняти законодавчі зміни про особливості заочного розслідування організованих злочинних угрупувань.

Про це повідомив по Skype з Гааги в ефірі «Свободи слова» на ICTV глава ГПУ Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

«Чи готові ми пред’являти не підозру, а обвинувачення Януковичу вдома, в Україні, без МКС. Відповідь також ствердна: «Так, ми готові». Нам залишилося зробити один спільний крок з українським Парламентом – прийняти спеціальну статтю до Кримінально-процесуального кодексу про особливості заочного розслідування організованих злочинних угрупувань», – сказав він.

Генеральний прокурор зазначив, що наразі такої статті не існує, однак вона дуже потрібна.

«Як тільки буде прийнята – буквально впродовж місяця – це дасть можливість передати до ознайомлення, а потім і до суду справи щодо Януковича, який підозрюється в колосальних економічних розкраданнях та інших злочинах», – наголосив Луценко. 

Як повідомляв «Главком», Генеральна прокуратура України провела переговори з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду, під час яких було досягнуто розуміння подальшого спільного алгоритму дій України та МКС щодо притягнення до відповідальності чиновників режиму Януковича, керівництва РФ за злочини на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: