Луценко збирається сидіти в кріслі генпрокурора не більше півтора року

Луценко збирається сидіти в кріслі генпрокурора не більше півтора року

Новообраний генпрокурор попередив про це президента

Новообраний генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що приймаючи пропозицію президента, попередив його про перебування на цій посаді не більше півтора року.

Про це Луценко розповів журналістам в кулуарах ВР.

«Я прийняв пропозицію Петра Олексійовича Порошенка про своє призначення (генпрокурором. - Ред.) і відразу сказав, що я розглядаю це як термін близько півтора року», - повідомив Луценко, додавши, що «ані в душі, ані по життю не генпрокурор».

При цьому він висловив сподівання, що до завершення цього півторарічного терміну йому вдасться завести в Генеральну прокуратуру нових людей й змінити систему, передає Укрінформ.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада підтримала проект постанови про надання згоди на призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора. За таке рішення проголосували 264 народних депутати.

Раніше президент України Петро Порошенко з трибуни парламенту запропонував призначити Луценка генеральним прокурором України.
Сьогодні опівдні Верховна Рада ухвалила зміни, які дозволяють призначити генеральним прокурором людину без юридичної освіти, а також унормовують реформу Генпрокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: