Лукашенко і Папа Римський обмінялися подарунками (ФОТО)

Лукашенко і Папа Римський обмінялися подарунками (ФОТО)

Лукашенко запросив понтифіка до Мінська

Президента Білорусі Олександра Лукашенка прийняв Папа Римський Франциск. Зустріч тривала близько 40 хвилин, з них 25 хвилин Лукашенко і Папа Римський спілкувалися в форматі «один на один».
В присутності членів офіційної делегації сторони обмінялися подарунками. Глава білоруської держави подарував понтифіку копію хреста Єфросинії Полоцької, виконану за допомогою унікальної техніки різьблення по дереву, модель карети, зроблену за цією ж технологією, а також голографічну ікону.
Папа Римський Франциск, в свою чергу, подарував Лукашенку три написаних ним документа про Євангелію, охорону природи та сім'ю. Ще один подарунок понтифіка - художнє зображення оливкового дерева, яке є символом миру. У цьому плані Папа Римський особливо підкреслив ту мирну місію, яку взяла на себе Білорусь. «Мінськ може бути місцем миру», - сказав він.


Лукашенко запропонував Папі Римському Франциску відвідати виставку білоруських ікон, яка нещодавно відкрилася в музеї Ватикану. Він також запросив понтифіка здійснити візит до Білорусі.
Джерело: БЕЛТА

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: