Лукашенко поскаржився на тиск Росії

Лукашенко поскаржився на тиск Росії

Лукашенко розгромив позицію Росії в газовій суперечці і блокуванні білоруських продуктів: «Це край!»

Наразі торгово-економічні відносини між Білоруссю та Росією значно погіршилися через економічний тиск останньої. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє «БЕЛТА».

Він закликав Росію визначитися з подальшою співпрацею у сферах інтеграційних проектів та союзного будівництва. 

«Занадто багато проблем у нас у країні, дуже багато критики на адресу не лише інтеграції на рівні двох держав, а й на рівні Євразійського економічного союзу, СНД. Хоча СНД ту функцію, яку може виконувати, виконує і рухається тими темпами, які ми задаємо. Головне – це, звичайно ж, Євразійський економічний союз і союз Білорусі та Росії», – наголосив Лукашенко.

За його словами, держава почала постачати до Росії великі обсяги товарів за ціною, яку було знижено вдвічі, що є невигідним для Білорусі. Постачання білоруських товарів, у свою чергу, «б'є по кишенях російських олігархів у сільському господарстві».

«Ми вже кілька місяців не можемо домовитися щодо ціни на газ. У зв'язку з цим Росія знизила поставки нафти до Білорусі. Ми це сприймаємо як тиск на Білорусь, але тиску я не потерплю і білоруси теж. Вже набридло, це вже через край, далі так тривати не може», – додав Лукашенко.

Президент підсумував, що зараз країна аналізуватиме свою участь в Євразійському економічному союзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: