МАФи розкрадають електроенергії на 30 мільйонів гривень на місяць

МАФи розкрадають електроенергії на 30 мільйонів гривень на місяць

Близько 19% загальних витрат київської системи енергозабезпечення йде на покриття цих витрат.

Депутат Київради, голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Володимир Бондаренко в інтерв’ю «Главкому»

«У нас є велетенська мережа МАФів. Із них знімають плату різноманітні енергетичні інспектори, які знають, що вони незаконно підключені до мереж міста – або транспортних або до «Київсвітла». От де беруть енергію МАФи? А є енергетичні інспектори, які регулярно ходять і збирають данину. Це величезні втрати. Близько 19% загальних витрат київської системи енергозабезпечення йде на покриття цих витрат. Я якось порахував – це майже 30 мільйонів гривень на місяць розкрадається», - розповів Бондаренко.

Він зазначив, що коли очолював адміністрацію, розпорядився знести ринок навпроти ЦВК, там же теж були підключення до мережі.

«Пам’ятаю, подзвонив тодішньому губернатору Володимиру Шандрі, кажу: от хочу знести, а в тебе там якісь захисники живуть. Він відповідає: так це в мене Валерій Гелетей (екс-міністр оборони, нині – начальник Управління держохорони, - «Главком») попросив і Олександр Данилюк із «Сили людей». Я викликаю Данилюка.
– Що ви там робите?
– Обороняємо ринок і ЦВК.
– Від кого?
– Ну, можуть же бути всякі події.
Кажу: ні, хлопці, забирайтесь. Відповідь: ні, це наша дійна корівка. Кажу: ну,добре, я їй вим’ячко повідрізаю. Знову до Шандри, кажу: з твоєї установи там електроенергія береться, не заважай мені прибирати це. Урешті, ринок ми знеструмили і потім знесли», - розповів Бондаренко. 

За його словами, ось такі речі практично завжди в собі містить тариф, який сплачують споживачі.

«Склад тарифу – це велике поле для зловживань. А потім виникає питання: чому він так складається? От вода ж, наприклад, є різна. Ніхто не знає, у якій пропорції Київ споживає воду дніпровську, деснянську й артезіанську. Там «плутати» можна таке, що далі нікуди. Деякі такі речі ми знаходимо», - підсумував депутат Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: