Максакова не співатиме гімн України на Майдані

Максакова не співатиме гімн України на Майдані
Марія Максакова

На Майдані Незалежності Марія Максакова разом з іншими учасниками виконає ораторію «Слався, Вкраїно!»

Оперна співачка Марія Максакова, вдова вбитого у Києві російського екс-депутата Дениса Вороненкова, не співатиме гімн України на Майдані Незалежності, однак братиме участь у програмі. Про це «Українській правді» розповів режисер заходу Сергій Проскурня.

«Російські ЗМІ все перекрутили, вони по-своєму інтерпретували те, що я говорив на прес-конференції», - сказав він.

«Гімн виконують оркестри України і США. Є ще цікава деталь, що гімн США буде диригувати український диригент. А гімн України – американський», - зазначив Проскурня.

За його словами, Максакова буде виконувати каватину «Каста Діва» з опери Белліні «Норма».

«Якщо ви почитаєте текст цього твору, ви зрозумієте думку. Це буде передостанній твір програми. У підтексті – її (Максакової) важка доля, біографія, сімейна ситуації, її бекграунд і, очевидно, її позиція, та риторика, яка звучить з її вуст зараз», - зазначив він.

За словами Проскурні, рішення запросити Максакову для участі в програмі далось йому непросто. «Працює багато смислів. Але вона разом з іншими учасниками буде виконувати світову прем'єру ораторії Івана Тараненка на слова Дмитра Лазуткіна «Слався, Вкраїно!», - зазначив він.

За словами Проскурні, в концерті також візьмуть участь контратенор Юрій Миненко і український піаніст Павло Гінтов, який живе у Нью-Йорку.

«Мені сьогодні на вайбер написав мій друг, який перебуває в АТО, він снайпер. Каже: «Слухай, для мене ти завжди є і будеш патріотом України. Люди, які тебе критикують, навіть не уявляють, як ти тролиш Путіна», - зазначив Проскурня.

У свою чергу у своєму Facebook сама Максакова прокоментувала ситуацію так: «Шановні українці! Я пишаюся,що в День Незалежності матиму честь співати для Вас ораторію «Слався, Вкраїно!» та каватину з опери Белліні «Норма». Щодо Гімну України - це свята, сакральна річ. Я щиро полюбила мій новий дім, Україну, і її народ. Але і я, і організатори свята впевнені, що в Україні є багато гідних митців для такої надзвичайної місії».

Як відомо, напередодні деякі ЗМІ повідомили, що Максакова співатиме гімн України на Майдані під час параду.

Нагадаємо також, що Максакова викладатиме академічний вокал у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: