Мартиненко шкодує за арештованими машиною та квартирою та звинувачує Саакашвілі і Лещенка у своїх бідах

Мартиненко шкодує за арештованими машиною та квартирою та звинувачує Саакашвілі і Лещенка у своїх бідах
Микола Мартиненко
Фото: Станіслав Груздєв

Колишній нардеп розповів, чому арештували його майно

Екс-нардеп від «Народного фронту» Микола Мартиненко заявив, що арешт його майна НАБУ – це намагання з боку детективів зберегти обличчя та показати хоч якийсь результат у «справі Мартиненка». Про це він розповів у коментарі «Главкому».

«Арешт був накладений безпідставно -  він ніяк не може вплинути на встановлення істини.  Ну при чому тут 10-річне авто, квартира, де я проживаю майже 20 років (а зараз - з малолітньою донькою), і дрібні міноритарні пакети акцій (до 5%) у деяких комерційних структурах?», - зазначив Мартиненко.

За словами колишнього депутата, гучними заявами про розслідування справи НАБУ і САП прикривають повний провал своїх звинувачень у його адресу. «Спроба кинути мене за ґрати через запобіжний захід була кінцевою метою керівників НАБУ та близьких до них Саакашілі та Лещенка. Для публіки це мало виглядати як потужна «перемога» НАБУ. А те, що вся справа фейкова, там немає жодного доказу і вона розвалиться в будь-якому суді – це пана Ситника не цікавить», - додав Мартиненко.

Нагадаємо, досудове розслідування НАБУ встановило, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинна організація у складі службових осіб ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» («СхідГЗК»), службових осіб Steuermann Investitions und Handelsgesellschaft mbH, а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком, було вчинено розтрату коштів державного ГЗК в розмірі $17,28 млн.

Майже одразу після звинувачень у пресі та початку розслідування, півтора року тому Мартиненко склав депутатський мандат та заявив, що робить це для «неупередженого розслідування». Тоді адвокати Мартиненка заявляли, що у обвинувачення немає жодних доказів. «Судовий спектакль» із обранням запобіжного заходу, в якому брали участь з десяток народних депутатів та міністрів закінчився на користь Мартиненка – його відпустили на поруки.

Влітку стало відомо, що суд подовжив запобіжний захід екс-нардепу ще на два місяці, а також арештував його майно.

Також читайте: П'ять найгучніших справ, які зависли в повітрі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: