Марушевська назвала людину, яка може після звільнення повернути «сірі схеми» на Одеську митницю

Марушевська назвала людину, яка може після звільнення повернути «сірі схеми» на Одеську митницю

Марушевська зазачила, що якщо призначать людину, яку хотіли зробити її заступником, то це означатиме, що всі «договірняки» будуть відновлювати

Юлія Марушевська, керівник Одеської митниці в інтерв'ю «Главкому» заявила, що якщо після її звільнення призначать людину, яку хотіли зробити її заступником, – Олександра Моргуна, то це означатиме, що просто всі ті колишні «договірняки» будуть відновлювати.

«На жаль, так. Це мене дуже засмучує. Я не ставила собі за мету охороняти одеську митницю від корупції, хотіла створити щось нове. Я хотіла, аби було запущено в дію постанову Кабміну про запровадження так званого єдиного вікна на митниці, яка почала діяти з 1 серпня 2016 року, було запущено новий термінал. Ось це було моєю найбільшою мотивацією, драйвом. Справді, якщо призначать людину, яку хотіли зробити моїм заступником, – Олександра Моргуна, то це означатиме, що просто всі ті колишні «договірняки» будуть відновлювати», - заявила Марушевська.

За її словами, вона надіялася, що їй вдасться протиснути ці зміни з регіону в центр.

«Ми запускаємо один пілот (реформовану одеську митницю), він працює як годинник, бізнес нас підтримує руками і ногами, і цей процес ми можемо якось мультиплікувати. Але тепер ми на стадії, коли пілот не можемо запустити… І просто сидіти й бити по руках митників, яких я не можу звільнити і не можу дати нормальні зарплати новим, немає сенсу», - зазначила керівник Одеської митниці.

Як повідомлялося, 7 листопада на скликаній прес-конференції Саакашвілі заявив, що вирішив подати у відставку.

Серед головних претендентів на посаду голови Одеської ОДА ЗМІ називаютьершого заступника глави фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка і першого заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука.

Прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж повідомила, що її шеф подав усі документи на звільнення з посади голови Одеської обласної державної адміністрації.

Президент Петро Порошенко 8 листопада після переговорів із президентом Словенії Борутом Пахором заявив, що сподівається, що «уряд підтримає його (Саакашвілі. – Ред.) рішення про відставку з посади голови облдержадміністрації, якщо він вирішив зайнятися політичною активністю». 9 листопада уряд схвалив відставку Саакашвілі.

Детальніше читайте в інтерв'ю Марушевської «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: