Матері полонених припиняють голодування на Банковій та їдуть у Донецьк

Матері полонених припиняють голодування на Банковій та їдуть у Донецьк

Родичі заручників заявили, що планують їхати у Донецьк на зустріч з полоненими

Матері та дружини українських військовополонених, які незаконно утримуються в ОРДЛО, припиняють голодування під Адміністрацією президента і збираються їхати самостійно у Донецьк.
Як повідомили учасники акції, основна причина – погане самопочуття деяких матерів. Одній з них стало погано прямо на очах кореспондента УП, проте від виклику «швидкої» вона відмовилась.
У свою чергу родичі полонених заявили, що планують їхати в Донецьк на зустріч з полоненими, але будь-які деталі поїздки повідомляти відмовилися, «щоб не нашкодити».
До учасників акції також прийшов радник голови СБУ Юрій Тандіт.
«Ви в такому стані, що ви маєте право (на такого року акції – ред.), але як людина я вимагаю, щоб політики не використовували вас», - говорив він батькам.
Раніше Тандіт називав акцію, яка з ініціативи Надії Савченко відбулася на Банковій 8 серпня, підозрілою.
«Не можна використовувати позицію родичів заручників у корисних цілях, не можна на цьому піаритися, не можна політикам прикриватися стражданнями людей і ходити імітувати причетність», - прокоментував Тандіт свою позицію до акції.
Також Тандіт зазначив, що 3 серпня у Мінську «ми прийшли до певного результату, на певний компроміс».
«Вироблено дорожню карту. І після цих мінських домовленостей знову намагаються розхитати ситуацію», – резюмував радник СБУ.

Як відомо, голодування на Банковій 8 серпня оголосили 5 осіб – троє матерів та дві дружини полонених. Згодом до них приєднався ще один чоловік. За їх словами, їхні чоловіки 1,5 роки перебувають у полоні, а у червні з ними взагалі зник зв'язок. За версією родичів, бранців перевели у Донецьке СІЗО.

За словами учасників акції, вони втомилися від «безрезультатної переписки» з української владою, тому вдалися до такого акту відчаю як голодування, вимагаючи якнайшвидше звільнити їхніх дітей.
Родичі полонених вимагали особистої зустрічі з президентом України, щоб почути, які кроки він робить для пришвидшення звільнення їхніх близьких.
З боку української влади неодноразово лунало, що блокує звільнення заручників протилежна сторона, вимагаючи амністії для понад 600 бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: