Медведчук побачив, що робота журналістів в Україні стала однією з найнебезпечніших

Медведчук побачив, що робота журналістів в Україні стала однією з найнебезпечніших

Представники ЗМІ чи не щодня стикаються із загрозою їхньому життю і здоров'ю, зазначив Медведчук

Судячи з останніх коментарів європейських чиновників, ситуація зі свободою слова в демократичній Україні, яка прагне до європейських стандартів, викликає дедалі більше побоювань в ЄС, вважає лідер руху «Український вибір – Право народу» Віктор Медведчук.
«Буквально днями депутати Європарламенту оприлюднили офіційну заяву, в якій прямо вказали на факти «систематичного антидемократичного переслідування в Україні». «Всі незалежні ЗМІ стикаються з прямим насильством або загрозою насильства з боку націоналістичних організацій. Ми засуджуємо напади на ЗМІ, які синхронізуються з тиском влади на демократів і прогресистів», – йдеться в заяві європарламентарів. Така різка оцінка – це, по суті, вирок для команди євроінтеграторів, що перебуває при владі», – вважає Медведчук.
На його думку, в Україні, яка прагне до європейських стандартів, робота журналістів стала однією з найнебезпечніших.
«І йдеться не лише про співробітників ЗМІ, які виконують свої обов'язки в зоні АТО. Навіть за сотні кілометрів від зони бойових дій представники ЗМІ чи не щодня стикаються з загрозою для життя і здоров'я. Досить згадати резонансні злочини проти журналістів, скоєні за останніх два роки: вбивства Олеся Бузини і Павла Шеремета; напад на головного редактора українського бізнес-видання Forbes Woman Марію Ридван, якій було завдано ножових поранень; стрілянина в співробітників «7-го каналу» в Одесі; підпал будівлі телеканала «Інтер»... А чого тільки варте оприлюднення сайтом «Миротворець» даних представників ЗМІ!» – зазначив Медведчук.
У такій ситуації, наголосив він, влада не лише не діє, а й продовжує потурати радикалам і псевдопатріотам.
«І це незважаючи на неодноразові заклики міжнародних інституцій «покласти край безкарності», розслідувати злочини і покарати винних», – зазначив Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: