Медведчук побачив, як зменшується кількість прихильників НАТО

Медведчук побачив, як зменшується кількість прихильників НАТО
Українці повинні мати право висловити свою думку щодо вступу України в НАТО, вважає лідер руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук.
За його словами, кількість прихильників НАТО в Україні пішла на спад. Такий висновок він зробив за результатами опитування, проведеного Інститутом соціології НАНУ спільно з благодійним фондом «Інтелектуальна перспектива».
«Тепер прихильників євроатлантичної інтеграції України менше, ніж противників (38,1% і 38,4% відповідно). Аналогічні результати раніше були отримані соціологічною групою «Рейтинг»: з лютого по червень 2016 року кількість прихильників вступу в НАТО зменшилася на 6%», - пише Медведчук.
Такі результати, на його переконання, дозволяють говорити про вже існуючої тенденції.
«За два з половиною роки правління команди євроінтеграторів народ зміг зробити висновки. Зокрема, про реальність обіцяного після підписання Угоди про асоціацію з ЄС «європейського раю», який на ділі обернувсяя зростанням бідності і повною соціальною незахищеністю людей. Тепер українців важко переконати в тому, що після вступу в НАТО в країні настануть мир і благоденство», - вважає лідер «Українського вибору».
І справа не тільки в економічних втратах, які будуть неминучі, вважає Медведчук, а перш за все, у ставленні влади до волі власного народу.
«Євроатлантичного запалу українських політиків не остудили ні розчарування результатами Варшавського саміту НАТО (на якому Україні дали зрозуміти, що альянс не має наміру в найближчій перспективі включати її в число своїх членів), ні несхвалення зайвої євроатлантичної наполегливості європейськими політиками. Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський переконаний, що Україні взагалі слід «відмовитися від своєї мрії стати членом НАТО». А глава німецького зовнішньополітичного відомства Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг Україну від загострення ситуації «брязкотом зброєю і бойовими закликами», - зазначив Медведчук.
Він також нагадав, як у 2006 році 4,6 млн українців зібрали підписи за проведення референдуму з питання вступу в НАТО і участі в ЄЕП з Білоруссю, Казахстаном і РФ.
«Але прихильники євроатлантичної інтеграції на чолі з Ющенком провалили цей іспит на демократію. Вони і зараз продовжують говорити, як, наприклад, голова ВР Парубій, що «Україна, без сумніву, стане членом НАТО». І як і раніше ігнорують той факт, що український народ має свою думку з цього питання. На жаль, ось уже протягом 10 років він позбавлений права його висловити , - підсумував Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: