Медведчук побачив, як уряд Гройсмана влаштував експеримент над українцями

Медведчук побачив, як уряд Гройсмана влаштував експеримент над українцями

Медведчук прокоментував скасування держрегулювання цін на продукти харчування

Черговим експериментом над народом назвав лідер руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук скасування держрегулювання цін на продукти харчування, адже за останні 20 років на таку ініціативу не наважився жоден уряд. Про це він пише у своєму блозі на сайті руху.
Медведчук нагадав, що з 1996 року введено обмеження торгових надбавок (від 2% до 15% в залежності від регіону і виду продукції) на соціально значущі продукти.
«Це молоко, сметана, сир, вершкове масло і соняшникова олія, яловичина, свинина і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, хліб, борошно, макаронні вироби, гречка, яйця, цукор та інші необхідні продукти харчування. Аналітики прогнозують, що після скасування держрегулювання цін, ці продукти вже найближчим часом подорожчають на 5-10%. Причому мова ж іде про продуктовий мінімум - дешеві сорти ковбас і м'яса, крупи, які є основними в продуктовому наборі найбільш незахищених верств населення: малозабезпечених, багатодітних, бюджетників, пенсіонерів, студентів. Саме ці категорії громадян першими відчують на собі наслідки експерименту Кабміну», - впевнений Медведчук.
За його словами, аналітики констатують: люди все більше економлять на харчуванні, а це вже свідчення крайнього зубожіння населення.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні тимчасово скасували держрегулювання цін на продукти харчування. Протягом трьох місяців, до 1 січня 2017 року, буде вивчено динаміку цін і прийнято рішення про скасування, обмеження або оновлення такого регулювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: