Медведчук порадив Гройсману не слухатися МВФ, і тоді інвестор повернеться в Україну

Медведчук порадив Гройсману не слухатися МВФ, і тоді інвестор повернеться в Україну
Фото eadaily.com

Лідер «Українського вибору» продовжує наполягати: Україна не може існувати без зв'язку з країнами, які мають з нею спільний кордон і спільний економічний простір

Якщо уряд перестане озиратися на Захід і переписувати закони двічі на рік під диктовку МВФ, якщо буде вибудувана грамотна державна політика, іноземний капітал знову прийде в Україну. Так Віктор Медведчук прокоментував плани уряду щодо поліпшення інвестиційного клімату.

За словами політика, сьогодні у владі нарешті починають розуміти: без повернення на ринок РФ і країн СНД ні економічне оздоровлення країни, ні прихід інвесторів неможливі.

«Радує, що про це стали говорити не тільки представники бізнесу і громадськість, але також опозиційні і провладні політичні сили, представлені у ВР. «Україна не може існувати без зв'язку з країнами, які мають з нею спільний кордон і спільний економічний простір, мають давню, нерозривну і спільну історію. Я думаю, що ці зв'язки потрібно налагоджувати і розвивати», - заявив нардеп від БПП Олег Недава. «Подібні заяви сьогодні звучать з вуст представників багатьох політичних сил. Очевидно, що питання зміни зовнішньоекономічного вектору інтеграції стоїть зараз як ніколи гостро», - вважає Медведчук.

Лідер «Українського вибору» продовжує наполягати: відновивши співпрацю з Росією і країнами СНД, можна буде відродити українську промисловість.

«До того ж активізація економіки, підвищення завантаженості промпідприємств, повернення колишнього промислового потенціалу України, без сумніву, не залишаться непоміченими інвесторами. Це підвищить привабливість країни для іноземного капіталу. І якщо буде на те політична воля, якщо уряд перестане озиратися на Захід і переписувати двічі на рік закони під диктовку МВФ, якщо буде вибудувана грамотна державна політика, іноземний капітал знову прийде в Україну. Щоб будувати тут підприємства, розвивати бізнес, створювати робочі місця», - прогнозує політик.

Він упевнений: це стане можливим тільки тоді, коли «реформаторська влада» в питаннях зовнішньої політики почне керуватися, перш за все, інтересами економіки, а не політики, як це робиться у всіх європейських країнах.

«Коли рішення будуть прийматися в інтересах народу, а не олігархічних кланів або міжнародних лихварів», - підсумував політик.

Нагадаємо, як заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, для поліпшення інвестиційного клімату в країні уряд планує створити офіс супроводу інвестицій та Комітет відродження української промисловості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: