Медведчук про зростання ВВП: уряд видав свої мрії за дійсність

Медведчук про зростання ВВП: уряд видав свої мрії за дійсність
Фото dialog.ua

На тлі системної кризи української економіки дуже цікаво, де і виходячи з яких показників Кабмін і Держстат виявили економічне зростання - Медведчук

Лідер Громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук заявив, що курс Кабміну є руйнівним для української економіки.

«Як повідомив Держстат України, ВВП країни у ІI кварталі 2016 року порівняно з I кварталом (з урахуванням сезонного фактора) становив 100,6%. Саме на цій підставі в Кабміні заявляють про те, що в Україні зафіксовано «невеликі позитивні сигнали від розвитку національної економіки», – написав Віктор Медведчук у своєму блозі.

Він навів дані Держстату, згідно з якими індекс промислової продукції в червні 2016 року порівняно з травнем 2016 року становив 97,9%, у травні порівняно з квітнем – 96,3%, у квітні порівняно з березнем – 96,6%. Таким чином, зазначає політик, промислове виробництво в Україні скорочувалося весь ІI квартал.

За словами Медведчука, те ж саме стосується й сільгоспвиробництва: у січні–червні 2016 року порівняно з відповідним періодом 2015 року індекс сільськогосподарського виробництва становив 99,7%. Крім того, він вказав, що продовжує знижуватися й експорт українських товарів: за І півріччя 2016 року порівняно з тим самим періодом 2015 року він скоротився на 10,7%.

«На тлі системної кризи української економіки дуже цікаво, де і виходячи з яких показників Кабмін і Держстат виявили економічне зростання... Нібито «тенденціями економічного зростання» уряд намагається обґрунтувати «ефективність» своєї економічної політики. На жаль, у реальності курс Кабміну, як і раніше, залишається руйнівним для української економіки, що повністю підтверджується наведеними вище показниками», – резюмував Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: