Медведчук прокоментував можливу участь США у вирішенні конфлікту на Донбасі

Медведчук прокоментував можливу участь США у вирішенні конфлікту на Донбасі
Віктор Медведчук

Участь США в переговорному процесі по Донбасу відкриє перед Україною нове вікно можливостей, і дуже важливо грамотно цим скористатися, не применшуючи власних інтересів, вважає Віктор Медведчук.

Заява посла США в Україні Марі Йованович про можливу участь США у вирішенні «українського питання», як і заклик Дональда Трампа до міністрів закордонних справ України і РФ про необхідність помиритися, за словами лідера «Українського вибору - Права народу», свідчать про готовність Білого дому прискорити завершення конфлікту на Донбасі.

«Передбачається (з високим ступенем ймовірності) різка активізація участі Сполучених Штатів в переговорному процесі. У той же час формат переговорів з цієї точки зору поки залишається неясним», - звернув увагу політик.

Медведчук вважає, що озвучені наміри американської сторони відображають не тільки особисті позитивні устремління американського президента, а й консолідовану позицію економічних і політичних кіл, які стоять за новою адміністрацією, та переконалися в марності вже вжитих заходів і намагаються знайти нові, більш ефективні інструменти врегулювання.

«Якщо в даному випадку ми дійсно маємо справу з «колективним Трампом», тобто солідарним і розрахованим на перспективу рішенням правлячого класу і зовнішньополітичного істеблішменту США, то, без сумніву, шанси зупинити кровопролиття в Україні зростають. Якщо ж немає, ситуація знову може погіршитися», - прогнозує політик.

У такій ситуації, зазначив лідер «Українського вибору - Права народу», звертає на себе увагу характер ініціативи, до якої залучений і апарат віце-президента Майка Пенса.

«Очікуваний перезапуск діалогу на українському напрямку передбачає, ймовірно, появу нового американського спеціального представника по переговорному процесу щодо конфлікту на Донбасі», - допускає лідер «Українського вибору».

У будь-якому випадку перед Україною, на його думку, відкривається нове вікно можливостей.

«І дуже важливо грамотно, вміло, не применшуючи власних інтересів, цим скористатися. А це можна зробити тільки в тому випадку, якщо буде нейтралізовано опір української «партії війни», - підсумував політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: