Медведчук прокоментував ситуацію з квотами для України

Медведчук прокоментував ситуацію з квотами для України

Медведчук переконаний, що період дії Зони вільної торгівлі з ЄС протверезив навіть найбільш переконаних прихильників євроінтеграції

Країна зазнає колосальних збитків, а співпраця з нашими європейськими «стратегічними партнерами» не здатна їх компенсувати. Про це заявив Віктор Медведчук, коментуючи в своєму блозі питання збільшення Євросоюзом квот для українського бізнесу.

За його словами, в Європі побажання і вимоги України уважно вислуховують і беруть до відома. Адже якщо спочатку йшлося про можливість збільшення квот на пшеницю ще на 100 тис. тонн в рік, то зараз - лише на 65 тис. тонн, зазначив Медведчук.

«По томатах обіцяли збільшення на 5 тис. тонн, а зараз - на 3 тис. тонн і т.д. Сечовина взагалі вилучена з цього переліку — розширення квот по ній навіть не розглядається. Тобто, якщо ці, з дозволу сказати, додаткові «преференції» і будуть в кінцевому підсумку надані Києву, вони виявляться настільки незначним, що навряд чи зможуть зробити позитивний вплив на українську економіку», — впевнений Медведчук.

Він переконаний, що період дії Зони вільної торгівлі з ЄС протверезив навіть найбільш переконаних прихильників євроінтеграції.

«Тепер більшість українців розуміють: ідея економічного прориву за рахунок економічної інтеграції з ЄС виявилася утопічною. А тому сьогодні для України критично важливо запустити економіку, забезпечити підприємства замовленнями промислові, наростити експорт продукції з високою доданою вартістю, створити робочі місця... Але це можливо лише за умови повернення наших товаровиробників на ринки країн СНД і Росії, розвитку торгово-економічного співробітництва з нашими дійсно перевіреними стратегічними партнерами», - вважає Медведчук.

Як повідомлялося, Європейський парламент у вівторок проголосував за надання Україні додаткових торгівельних преференцій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: