Медведчук розказав, чому розвалиться ЄС

Медведчук розказав, чому розвалиться ЄС

Проросійський політик вважає, що в ЄС Україні вже нема чого робити

Ситуація в ЄС свідчить про те, що робити нашій країні там нічого. Про це заявив Віктор Медведчук.

«Відцентрові тенденції з кожним місяцем виявляються дедалі сильнішими і стає зрозуміло: справа не обмежиться Brexit, розпад Євросоюзу – лише питання часу. У Словаччині почався збір підписів за референдум про Slovexit. Про вихід з Євросоюзу подейкують в Угорщині. Після рішення Великобританії залишити ЄС про «самостійне плавання» задумалися в Данії, Італії, Фінляндії, Нідерландах, Чехії та Болгарії. І навіть у Німеччині та Франції – країнах, що вважаються оплотом Євросоюзу, – близько третини громадян виступають за вихід з ЄС», – пояснив ситуацію політик.

Медведчук вважає, що світ отримав кілька чітких сигналів, які свідчать про неможливість існування ЄС у нинішньому вигляді.

«Сигнал перший: спікери парламентів чотирьох країн – засновниць ЄС закликали створити Федеративний союз. Другий сигнал надійшов з Єврокомісії: Жан-Клод Юнкер оприлюднив п'ять сценаріїв виходу ЄС з кризи. Діапазон варіантів широкий: від «робити набагато більше разом» до «нічого, крім єдиного ринку». Останнє, по суті, означає згортання всіх процесів політичної інтеграції в ЄС. І хоча Юнкер визнав, що хотів виключити цей варіант, низка урядів держав – членів об'єднання виступає виключно за економічну інтеграцію», -- пояснив лідер «Українського вибору». Він нагадав, що саме такий сценарій співпраці, але в найгіршому, односторонньому, варіанті, було запропоновано три роки тому Україні.

«Відкривши свій ринок для європейських товарів, Україна так і не вийшла на «ємний і перспективний» ринок ЄС. Природно, такий сценарій співпраці відповідав інтересам Євросоюзу. А ось про вигоди для України не могло бути й мови. Так звана зона вільної торгівлі з ЄС обрушила українську економіку. І сьогодні Київ змушений принижено просити Брюссель про додаткові торгові преференції і збільшення квот на безмитний експорт товарів, отримуючи у відповідь лише нові ультиматуми», – констатує Медведчук. Він здивований тим, що ні «кабальні умови Угоди про асоціацію з ЄС», ні збитки від ЗВТ з ЄС, ні відверта відмова європейських лідерів прийняти Україну в члени Євросоюзу, ні криза і відсутність перспектив у об'єднанні європейських держав не зупиняють Київ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: