Медведчук закликає зняти всілякі блокади з Донбасу

Медведчук закликає зняти всілякі блокади з Донбасу

Рано чи пізно питання реінтеграції Донбасу стане для Києва головним, переконаний Медведчук

У питанні реінтеграції Донбасу Києву необхідно вже зараз робити конкретні кроки - напрацювати «дорожню карту» щодо імплементації Мінських угод і перейти до неухильного їх виконання. Так лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук прокоментував пропозиції чиновників відновити поставки продуктів харчування до окремих районів Донецької і Луганської областей.

Він нагадав, що «Український вибір» з моменту ухвалення Кабміном постанови №595 виступав категорично проти економічної та фінансової блокади непідконтрольних Україні територій.

«Ставши на захист наших співгромадян, ми прямо заявляли, що антигуманні рішення уряду суперечать українському законодавству і демократичним нормам... Сьогодні влада усвідомила згубність політики дискримінації Донбасу і навіть обговорює стратегію його повернення до складу України на закритих засіданнях Кабміну. А днями Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб виступило з пропозицією відновити постачання продуктів харчування до окремих районів Донецької і Луганської областей», – зазначив Медведчук.

При цьому він вважає, що скасуванню блокади Донбасу щосили намагається перешкоджати українська «партія війни», яка відкидає Мінські угоди і нав'язує суспільству силовий сценарій врегулювання конфлікту на Донбасі.
«Віце-прем'єр Розенко, незважаючи на домовленості «Нормандської четвірки» в Берліні, наполягає на своїй послідовності виконання Мінських угод: спочатку контроль над територією ОРДО і ОРЛО, а вже потім відновлення соцвиплат. І навіть ініціатива Георгія Туки скасувати продуктову блокаду Донбасу викликала в окремих, вибачте на слові, політичних діячів настільки агресивний спротив, що закрадаються сумніви, чи дійсно «українські яструби» мають намір відновлювати територіальну цілісність країни», – обурюється лідер «Українського вибору».
На його думку, важливо вже зараз зрозуміти: рано чи пізно питання реінтеграції Донбасу стане для Києва головним.
«Жителі Донбасу, яких українська влада кинула напризволяще, сьогодні не поспішають шикуватися в черги з бажаючих повернутися в правове поле України. Розуміючи це, Київ повинен зробити кроки назустріч – знявши всілякі блокади з Донбасу, продемонструвати, що перестав ділити українських громадян на «своїх» і «чужих», що готовий до мирного врегулювання конфлікту і повного виконання Мінських угод», – упевнений Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: