Мерію Рима вперше може очолити жінка

Результати опитувань на виході з виборчих дільниць свідчать, що представниця опозиційного "Руху 5 зірок" (Д5З) Вірджинія Раджі набрала понад 64% голосів.

У неділю в Римі відбувся другий тур адміністративних виборів. Оприлюднені італійським телебаченням результати опитувань громадян, проведених соціологічними службами на виході з виборчих дільниць, свідчать, що Раджі набрала 64-68% голосів і впевнено лідирує в боротьбі за крісло мера Вічного міста. Остаточні дані будуть оприлюднені МВС Італії пізніше в понеділок, проте багато місцевих спостерігачів вважають перемогу Раджі вирішеною.

Вірджинія Раджі народилася 18 липня 1978 року в Римі, заміжня, має сина. Здобула юридичну освіту в столичному Університеті Roma Tre, з 2006 року займається адвокатською практикою. Володіє англійською, французькою та іспанською мовами. У березні 2011 року Раджі вступила до лав Д5З, заснованого відомим італійським блогером і сатириком Беппе Грілло. Уже за два роки була обрана в комунальну раду Рима, ставши лідером столичної організації руху.

Працюючи в міській адміністрації, перш за все, опікувалася питаннями освіти та охорони довкілля.

5 червня в першому турі адміністративних виборів вона набрала 35% голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: