Меркель: На Донбасі немає перемир’я, потрібного для виборів

Меркель: На Донбасі немає перемир’я, потрібного для виборів

Передусім потрібно покращити ситуацію з безпекою на Донбасі, вважає канцлер Німеччини

У Варшаві лідери ряду країн НАТО говорили з президентом України Петром Порошенком про те, як добитися перемир'я в Україні. Про це заявила в суботу журналістам після завершення саміту канцлер ФРН Ангела Меркель.
«Потрібно ще раз подумати про те, як ми можемо зараз рішуче просунути політичний процес відповідно до Мінська (домовленостей), але передусім - покращити ситуацію з безпекою, оскільки досі, як і раніше, немає перемир'я в Україні. Однак воно є умовою для проведення дійсно виборів та просування політичного процесу», - пояснила Меркель мету зустрічі після офіційного завершення саміту НАТО британського та італійського прем'єр-міністрів Девіда Кемерона і Маттео Ренці, французького та американського президентів Франсуа Олланда і Барака Обами, а також самої Меркель з українським президентом Петром Порошенком.
Щодо тем, які обговорювали лідери НАТО, Меркель наголосила на важливості ухвалених рішень щодо Афганістану, президент якого був запрошений на зустріч лідерів НАТО. Зокрема, з питання фінансування афганських ударних сил до 2020 року, в чому бере участь і Німеччина, а також місії Resolute Support, у рамках якої в країні залишатимуться і після 2016 року 8400 американських солдатів, а також німецькі військові разом з представниками ще 19 країн (на півночі Афганістану). Одночасно з цим триватимуть переговори з Талібаном для пошуку політичного рішення.
Учасники саміту, поінформувала Меркель, говорили про підтримку в підготовці іракських військових, розміщенні в Туреччині систем AWACS для виконання завдань у небі над Сирією та Іраком. Були уточнені деталі місії ЄС SOPHIA з порятунку біженців у Середземному морі у зв'язці з місією НАТО Active Endeavour, яка буде перепрофільована.
Голова німецького уряду також пообіцяла активнішу участь у допомозі Африці, у тому числі в боротьбі з такими структурами як «Боко Харам».
Меркель провела у Варшаві в суботу ряд двосторонніх зустрічей, у тому числі з президентами США і Туреччини.
Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: