Меркель висловилась щодо можливого Brexit

Меркель висловилась щодо можливого Brexit
nikvesti.com

Вона сподівається на рішення, згідно з яким британські піддані залишатимуться у Євросоюз

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила надію, що британці під час референдуму проголосують за те, щоб залишитись у складі Європейського Союзу. За словами глави німецького уряду, вона воліє обговорювати майбутнє ЄС з усіма державами-членами об'єднання, а не лише з країнами-засновницями ЄС або країнами, які входять до Єврозони, пише DW.

«Звичайно, ми сподіваємось на рішення, згідно з яким британські піддані залишатимуться у Євросоюзі», - сказала Меркель під час зустрічі з канцлером Австрії Крістіаном Керном в Берліні. Вона додала, що на саміті лідерів ЄС, який відбудеться 28-29 червня, буде можливість спокійно обговорити те, що сталось, а також плани на майбутнє.

«Я вважаю, що обговорення повинне продовжуватись за участю 28-ми країн, в іншому разі (у разі підтримки Brexit - Ред.) - за участю 27 країн. Але я маю надію, що це все ж таки буде 28 країн-членів ЄС», - заявила Меркель.

Як раніше повідомлялось, вихід Великої Британії з Євросоюзу може завдати збитків американській економіці та стати причиною дипломатичних розбіжностей між Вашингтоном і його найближчими союзниками. Про занепокоєння політиків США пише The Wall Street Journal.

У першій половині дня на виборчих дільницях у Британії спостерігається доволі висока явка.

Нагадаємо, о 7 ранку у Великій Британії розпочалося голосування на референдумі, який має визначити подальшу долю членства країни у ЄС.

На референдумі виборцям ставлять питання «Чи має Велика Британія лишатися членом ЄС чи має залишити його?». Британці мають обрати між варіантами «Залишитися членом ЄС» та «Покинути ЄС». У голосуванні можуть взяти участь рекордні 46,5 млн виборців.

Як повідомлялося, опитування, оприлюднені в середу напередодні референдуму, показали, що прихильники виходу Британії з ЄС лідирують із незначним відривом. Так, опитування TNS засвідчило, що 43% британців готові проголосувати за вихід Великої Британії з ЄС. Тих, хто хоче щоб країна лишилася у блоці, - 41%. Інше опитування, центру Opinium, дало лише один процентний пункт переваги прихильникам Brexit – за нього готові проголосувати 45%, проти – 44%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: