Меркель заявила, що готова вести свою партію на нові вибори

Меркель заявила, що готова вести свою партію на нові вибори

Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела зустріч з президентом Німеччини Штайнмаером 

Меркель знову очолить ХДС у виборчій кампанії

Лідер ХДС Ангела Меркель не бачить підстав для відступу після провалу із створенням коаліції в Бундестазі. Якщо повинні бути нові вибори, вона готова знову привести свою партію у виборчу кампанію. Про це Меркель заявила сьогодні  у Берліні. Вона підкреслила, що готова взяти на себе ще більшу відповідальність.

На телеканалі ZDF, в ефірі програми «Що тепер, пані Меркель?» канцлер заявила, що не думає про відставку після зриву переговорів. «Ні, цього не буде. Я думаю, що зараз Німеччина потребує стабільності», - сказала Меркель.

Лідер ХДС пояснила, що її часто запитують останнім часом, чи буде вона на посаді канцлера й надалі. Вона відповідає на такі запитання «так». І додала: якщо б вона відмовилася зараз від посади, «це було б дуже смішно».

На питання, чи вона особисто помилилася в переговорах з CSU, FDP та Green, вона відповіла: «Ні». Меркель також пояснила: «Я зробила те, що могла, і, як я вже сказала, ми дійсно зробили прогрес».

Вона зазначила, що питання про велику коаліцію ще не повністю контролюється. Меркель сказала, що повернеться до СДП, залежно від результатів запланованих переговорів між Федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаером та СПД. «Я, звичайно, готова до переговорів», - додала вона.

Можливість створення уряду меншості, «яке буде залежати від голосів від Афганістану», Меркель заперечила. У такому випадку нові вибори будуть кращими, підкреслила канцлер.

Меркель сказала, що мала дуже добру розмову зі Штейнмайером. І в нього тепер є «книга дій у руках».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: