Меркель збирається зустрітися з Путіним до саміту НАТО - ЗМІ

Меркель збирається зустрітися з Путіним до саміту НАТО - ЗМІ
Der Spiegel

Зустріч має бути проведена до саміту НАТО, який запланований на 8-9 липня

Канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчим часом збирається зустрітись з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення відновлення мирного врегулювання на сході України. Про це повідомляють джерела в німецькому уряді, передає Deutsche Welle.

За даними німецьких видань Stuttgarter Zeitung та Stuttgarter Nachrichten, зустріч має бути проведена до саміту НАТО, який запланований на 8-9 липня.

Видання уточнили, що цього тижня у Мінську відбулась «підготовча» зустріч у «нормандському форматі», на якій йшлось, зокрема, про відновлення «замороженного» мінського процесу, реалізацію режиму припинення вогню, а також закон про місцеві вибори на непідконтрольній Україні території Донбасу.

Вказано, що факт зустрічі у «нормандському форматі» в Мінську підтвердила речниця міністерства закордонних справ Німеччини. За її словами, відбулася зустріч між представники Німеччини, Франції, України та Росії. Від німецького уряду на зустрічі були статс-секретар МЗС Німеччини Маркус Едерер та експерт з питань безпеки з відомства канцлерки Крістоф Гойсген.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: