МЕРТ дозволив забезпечити постачання газу на ОПЗ з ресурсу Нафтогазу

МЕРТ дозволив забезпечити постачання газу на ОПЗ з ресурсу Нафтогазу

ОПЗ мав виплатити Нафтогазу 5,4 млн грн в рахунок погашення накопиченої заборгованості. Цю вимогу сьогодні було виконано.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ), яке здійснює корпоративне управління 100% акцій НАК «Нафтогаз України», сьогодні своїм наказом надало Нафтогазу згоду на вчинення правочину із заінтересованістю з Публічним акціонерним товариством «Одеський припортовий завод» (ОПЗ), а саме на укладення договору постачання природного газу на липень 2016 року в обсязі 45 млн куб. м газу та загальною вартістю 302,6 млн грн.

Відповідно до ст.71 Закону України «Про акціонерні товариства» даний договір є правочином, щодо якого є заінтересованість як для Нафтогазу, так і для ОПЗ, оскільки перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома є також головою наглядової ради ОПЗ.

Для підписання договору також необхідне рішення про надання згоди на вчинення правочину із заінтересованістю відповідного органу управління ОПЗ, а саме, наглядової ради підприємства.

Крім того, ОПЗ мав виплатити Нафтогазу 5,4 млн грн в рахунок погашення накопиченої заборгованості. Цю вимогу сьогодні було виконано.

За доступною Нафтогазу інформацією, сьогодні закінчується термін, протягом якого ОПЗ має надати Укртрансгазу підтвердження щодо наявності ресурсу газу. Згідно з вимогами кодексу газотранспортних мереж та чинного законодавства, якщо підприємство не укладе угоду з будь-яким постачальником, Укртрансгаз буде вимушений виконати дії з фізичного припинення постачання газу такому споживачу.

Після впровадження з 1 жовтня 2015 року нового законодавства, що регулює ринок газу, Нафтогаз почав розміщувати ціни на газ для промислових споживачів на своєму вебсайті. Угоди з ОПЗ провадяться з дотриманням вимог чинного законодавства та у відповідності до оприлюдненого прейскуранту за цінами, що діють для всіх промислових споживачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: