Мешканці Волновахи мітингують проти виведення українських військ з Петрівського

Мешканці Волновахи мітингують проти виведення українських військ з Петрівського

Люди бояться того, що українські військові підуть вглиб України і Волноваха залишиться без захисту і стане «сірою зоною»

Сьогодні на центральній площі Волновахи, близько 14:00 зібралося більше сотні людей, аби висловити протест щодо виведення Збройних сил України з села Петрівське.

Також, щоб підтримати жителів Волновахи, з Маріуполя приїхали активісти та волонтери.

Люди стурбовані тим, що, коли підрозділи ЗСУ підуть вглиб України, Волноваха може залишитись без захисту і стати «сірою зоною», яка постійно перебуватиме під обстрілом бойовиків.

2

Свою головну вимогу – залишити українських військових на позиціях – люди озвучили в листі, який відправлять президенту України Петру Порошенку.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування.

Документ передбачає, що умовою для початку розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському є дотримання режиму припинення вогню протягом семи діб.

Як виявили розвідники, біля Роздольного розташувалась велика кількість танків та іншої техніки терористів.

Нагадаємо, 3 жовтня терористи обстріляли сили АТО біля Петрівського після сигналу про початок відведення зброї. Після чого в МЗС заявили, що бойовики зірвали розведення сил на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: