Мільярдер Косюк з «Нашою рябою» має намір купити третій завод в Європі

Мільярдер Косюк з «Нашою рябою» має намір купити третій завод в Європі

Найбільший виробник курятини в Україні агрохолдинг МХП має намір придбати третій завод в Європі для виробництва м'ясних напівфабрикатів

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП), найбільший виробник курятини в Україні (ТМ «Наша Ряба»), нарощує експорт і переробку м'яса в ЄС.

Як уточнює Анастасія Соботюк, начальник відділу по роботі з інвесторами МХП, за підсумками 2017 року компанія планує експортувати в ЄС до 200-220 тис. тонн м'яса проти 190 тис. тонн в 2016 році.

На європейський ринок МХП постачає охолоджені напівтуші, які переробляються, в тому числі, на двох підприємствах холдингу - в Нідерландах і Словаччині.

За словами Соботюк, підприємство в Нідерландах працює на максимальній потужності - 1,5 тис. тонн продукції на місяць. Потужності словацького підприємства в три рази більше, ніж в Нідерландах і поки повністю не задіяні. «Із запуском другої черги Вінницької птахофабрики плануємо повністю завантажити підприємство в Словаччині», - зазначає Соботюк.

Нагадаємо, МХП в 2017 році почав будівництво другої лінії Вінницькій птахофабрики (Ладижин, Вінницька область). До 2020 року планується наростити виробництво до рекордних 730 тис. тонн.

У планах компанії також налагодити виробництво м'ясних напівфабрикатів для європейського ринку. «Такий продукт, як м'ясні напівфабрикати, затребуваний на ринку ЄС. Нам цікаво придбання невеликого заводу, який вироблятиме напівфабрикати з української курятини для європейського ринку. Таким чином, ми хочемо поглибити переробку м'яса. Нам потенційно цікава співпраця з європейськими торговельними мережами - ми готові виробляти продукцію під їх private label», - говорить Анастасія Соботюк.

«Миронівський хлібопродукт» (МХП) є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками компанії, МХП займає 55% вітчизняного ринку курятини.

У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект склали $ 3,5 млн. У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб'ютором заснувала м'ясопереробний завод в Словаччині. Обсяг інвестицій - близько $ 3 млн.

Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки.

Чистий прибуток МХП в 2016 році склав $ 69 млн проти чистого збитку в $ 113 млн в 2015 році. Виручка зросла на 7% - до $ 1,135 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: