Мінагро сподівається до кінця року передати «Укрспирт» Фонду держмайна

Мінагро сподівається до кінця року передати «Укрспирт» Фонду держмайна

Кутовий оцінив компанію в 200-400 млн доларів

Міністр аграрної політики Тарас Кутовий планує до кінця року передати компанію «Укрспирт» Фонду держмайна. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».
«Я прийшов сюди (на посаду міністра агрополітики. – Ред.) зробити видимі речі. І їх не багато. В рамках стратегії «3+5» я визначив три базиси: питання земельної реформи, питання державної підтримки, про що ми говорили, і питання ефективності і приватизації. Перш за все, приватизації такої компанії як «Укрспирт». Дуже хочу до кінця року передати її Фонду держмайна», - сказав Кутовий.
Він зазначив, що для передачі «Укрспирту» ФДМ потрібно, щоб Верховна Рада проголосувала відповідний закон, який підготувало міністерство, - про особливості приватизації в спиртовій галузі.
«Ми вже маємо зауваження з Мінекономіки, Фонду держмайна. На цьому тижні вони будуть опрацьовані. І, сподіваюсь, на початку наступного місяця зможемо винести це на Кабмін, щоб до середини жовтня все фіналізували», - сказав Кутовий.
Він зазначив, що поки неузгодженість позицій полягає в тому, що міністерство вважає, що всі заводи повинні бути виставлені одночасно на приватизацію, а Фонд держмайна пропонує продавати поштучно. «На мою думку, це неправильно і не прискорює процес приватизації», - вважає міністр.
«Мене часто питають: от ви боретесь з лівим спиртом, а де гарантія, що завтра, коли ці заводи будуть приватизовані, вони так само не почнуть лити лівий спирт? Пояснюю: їм є що втрачати. Умовно, сьогодні у директора заводу, який керує держпідприємством, є план на крайній випадок: «чемодан – вокзал – Росія». Як тільки він зрозумів, що біда, – все, вже десь сидить на Чорному морі на забраній у нас землі. А уявіть горілчану компанію, у якої бренд, дистрибуція, і яку викривають у тому, що вони ллють щось «чорне». Не будуть відомі бренди ризикувати. З того, що я знаю, ключові гравці на ринку мінімально зловживають. Бо бояться, що по них можуть лупонути санкціями. А що таке вилетіти з полиці магазинів на три місяці? Потім ринок відвойовувати дуже важко», - сказав Кутовий.
Він назвав суму, в яку оцінює спиртове господарство. «Я називаю діапазон – від 200 до 400 мільйонів доларів. Але там є питання боргів. Треба ще розбиратися», - зазначив міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: