Міністр інфраструктури анонсував переговори з ще однією авіакомпанією

Міністр інфраструктури анонсував переговори з ще однією авіакомпанією
Омелян: Наприкінці серпня зустрінемося з власником Atlas Global вже для офіційних переговорів

Омелян заявив, що у серпні почнуться переговори із Atlas Global

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про орієнтовний початок у серпні переговорів про прихід в Україну турецької авіакомпанії Atlas Global. Про це він написав у своєму Facebook.

«Мав довгу розмову з власником Atlas Global, який має великі плани щодо інвестування в Україну, і не лише в авіаційній сфері. Розповів про підготовку стратегії транспортної галузі до 2030 року, яку планується обговорити на уряді. Окремо обговорили потенціал летовища «Гостомель». Домовилися, що не будемо чекати ще декілька років для реалізації вищезазначених амбітних планів, а наприкінці серпня зустрінемося вже для офіційних переговорів», - сповістив чиновник.

Міністр зазначив, що на початку 1990-х Туреччина мала близько 10 летовищ і високі ціни на авіаквитки. Проте зараз ціни на авіаперевезення конкурують з автобусними, декілька потужних національних авіакомпаній, більше 50 аеропортів.

«У нас - все навпаки. Мали 51 аеропорт - стало менше 10. Посміялися з ситуації з Ryanair і бухгалтерії Борисполя: окремі держави доплачують Ryanair від 10 до 60 доларів за пасажира і при цьому заробляють за рахунок додаткового пасажиропотоку, а Україна навпаки отримує плату за кожного, але все одно знайшлося держпідприємство, яке умудряється декларувати збитковість через захід найбільшого авіаперевізника Європи», - додав Омелян.

Раніше Омелян заявив, що Міністерство інфраструктури і лоукостер Ryanair отримали ряд судових позовів від компанії Міжнародні авіалінії України (МАУ), підконтрольної бізнесменові Ігорю Коломойському.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: