Міністр оборони США розповів, про що розмовлятиме з Порошенком

Міністр оборони США розповів, про що розмовлятиме з Порошенком
Глава Пентагону Джеймс Меттіс

Глава Пентагону Джеймс Меттіс відвідає Київ у День незалежності України

Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час візиту в Україну має намір підтвердити стратегічне партнерство Вашингтона і Києва.

Про це він заявив у неділю, 20 серпня, йдеться на сайті Пентагону.

«Я їду в Україну, щоб відзначити День незалежності України, і просто щоб переконатися, що вони знають, що ми усвідомлюємо цінності і те, що вони намагаються зібрати з історії, яка в них була. Нелегко зробити демократію. Нелегко створити суверенну державу, особливо зараз, коли Росія порушує територіальну цілісність. Тому я збираюся піти на парад там в День незалежності, і я планую зустрітися з президентом Порошенком і міністром оборони Полтораком, і підкреслити нашу відданість стратегічному партнерству і нашу підтримку їх суверенітету і територіальної цілісності та дати поради щодо нарощування потенціалу своїх сил», - сказав Меттіс.

Він також нагадав, що в той же час до Києва приїде спеціальний представник США по Україні Курт Волкер.

«Як і в багатьох інших місцях в світі, зараз я підтримую дипломатичне керівництво, зусилля держсекретаря Тіллерсона, щоб працювати з нашими союзниками по НАТО і Україною і продовжувати наполягати на виконанні Росією зобов'язань по мінським домовленостям. І це включає негайне припинення вогню, виведення важкої зброї і безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ», - додав міністр оборони США.

Як повідомлялося, глава Пентагону Джеймс Меттіс відвідає Київ у День незалежності України.

Він має намір зустрітися з Президентом Петром Порошенком і міністром оборони Степаном Полтораком.

Курт Волкер був призначений спецпредставником США щодо України на початку липня.

Нагадаємо, 6 серпня повідомлялося, що представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер відвідає Москву для зустрічіпомічником президента Росії Владиславом Сурковим. Зокрема, відповідна домовленість була досягнута на переговорах глави Держдепу США Рекса Тіллерсона і глави МЗС РФ Сергія Лаврова в Манілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: