Міністр соцполітики: Кожна п’ята дитина в Україні народжується поза шлюбом

Міністр соцполітики: Кожна п’ята дитина в Україні народжується поза шлюбом

Батьки просто не реєструють шлюб, щоб отримувати додаткові гроші від держави, заявив міністр

Міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю «Главкому» заявив, що в Україні кількість матерів-одиначок зросла за 10 років у 22 рази і кожна п’ята дитина народжується поза шлюбом. А не реєструють батьки шлюб заради грошових компенсацій від держави.

«Якщо ти оформлюєш шлюб, ти отримуєш допомогу при народженні - і все. А якщо ти не оформила шлюб, тобі ще премію дають як матері-одиначці. Я бачив матерів-одиначок, у яких семеро дітей. Це ненормально», - вважає міністр.

«Кожна п’ята дитина сьогодні в Україні народжується поза шлюбом, - додав він. - Батьки просто не реєструють шлюб. Не від хорошого життя ми ж сьогодні спростили реєстрацію. Місяць їм ходити й чекати – довго, вони передумати встигнуть. А так пішов, зареєстрував – уже легше».

Рева повідомив, що «цього року зробили одну важливу річ: прив’язали розмір допомоги до доходу». Тобто, якщо жінка-одиначка працює – вона не отримує допомогу. Якщо вона нічого не робить — отримує допомогу.

«Я запитую: хто таку геніальну ідею дав? Усі мовчать. У результаті в нас залишилось 200 тисяч цих матерів, які допомогу отримують, але яким, на мою думку, у принципі, допомогу давати не треба, яких треба відправити працювати, а не сидіти на дитячих грошах. 400 тисяч не отримують зараз допомогу за показником доходів. Хоча по-хорошому треба було б, навпаки, допомогу їм давати. Але в нас як у фільмі «Операция Ы и другие приключения Шурика»: «Кто не работает – тот ест. Учись, студент». А все дуже просто. Якщо народилась дитина поза шлюбом, жінка може встановити батьківство й подати на аліменти», - зазначив чиновник.

Рева припускає, що чоловік аліменти може й не платити. Та коли жінка усі три етапи пройшла, держава їй має платити допомогу як матері, батько дитини якої ухиляється від сплати аліментів.

«А в цей час, якщо ми його знайшли, ним займаються правоохоронні органи, щоб він відповідав за те, що ухиляється від батьківського обов’язку», - зазначив міністр.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: