Міністр соцполітики: В монетизації пільг ми запізнились на 20 років

Міністр соцполітики: В монетизації пільг ми запізнились на 20 років

В монетизації пільг Україна запізнилась на 20 років.

Таку думку висловив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю «Главкому».

«Є різниця між монетизацією субсидій і монетизацією пільг, - нагадує Рева. - Про монетизацію субсидій я вже вам розказав. А в монетизації пільг ми запізнились на 20 років. Тому ми в операційному плані уряду записали: до кінця року це зробити.

От ви живете в Києві. Уявіть, що ви чорнобилець і маєте право на безоплатний проїзд. Скількома видами транспорту ви користуєтеся в Києві? Трамвай, тролейбус, автобус, метро. Чотири. А якщо ви живете в селі під Бородянкою? Скількома видами транспорту ви користуєтеся? Тролейбусу немає, трамваю немає і так далі. От і виходить, що якщо ви живете в Києві, ви маєте весь набір пільг. Якщо ви живете в селі, ви нічого не маєте».

Рева вважає, що всім треба виділяти однакову суму: «Як ви її використаєте, на проїзд чи на ліки, – ваша справа. У нас у Вінниці є потяг «Вінниця - Гайворон». Щороку «Укрзалізниця» зменшує кількість вагонів рівно на один. І щороку йдуть скарги: поновіть, будь ласка, потяг у попередньому складі. А чому «Укрзалізниця» його скорочує? Тому що цим потягом їздять тільки ті, хто не платить. Оскільки «Укрзалізниця» не отримує відшкодування, відповідно, цей потяг їздить їй у збиток. Якщо ви подивитеся на цей потяг в реалі, це як в Бангладеш: там висять усі зверху, сидять, стрибають на ходу, коли він їде. Чому не зробити платний проїзд? Дати людям гроші, сказати: люди добрі, ось вам гроші, вам треба їздити  потягом - заплатіть  три чи п'ять гривень за квиток. Тоді «Укрзалізниця» буде гроші від вас отримувати, ви отримаєте повноцінний потяг. Ні, краще на даху їхати…».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: