Міністр юстиції: прокуратура щогодини проводить 10-15 обшуків

Міністр юстиції: прокуратура щогодини проводить 10-15 обшуків
Обшук, фото ілюстративне

За три роки кількість обшуків у бізнесу збільшилася вдвічі, заявив міністр юстиції

В Україні кожну годину прокуратура проводить 10-15 обшуків за фактом корупції. Про це в ефірі «112 Україна» повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

Він заявив, що українська система, - правоохоронна і судова – «найрепресивніша в Європі»,  98% всіх вироків – обвинувальні. Серед чиновників, практично, той же відсоток.

«Зараз 4 тисячі кримінальних справ, які веде прокуратура, щодо корупції. По всій країні і з різними фігурантами. Якщо мова іде про публічних осіб - треба проводити розслідування без піару і доводити справу до кінця. А коли показують процес обшуку чи чиновника, чи на якомусь підприємці, все це описують у прес-релізах, а потім правоохоронні органи не доводять справу до обвинувального вироку, то у суспільства виникає питання, що є повна безкарність», - прокоментував міністр.

«А з іншого боку, вдумайтесь, за ці три роки кількість обшуків у бізнесу збільшилася вдвічі. У 2014 році було 40 тисяч, у цьому році – 70 тисяч, у попередньому році – 100 тисяч обшуків. Кожен день, поки ми тут сидимо у студії, кожну годину проходять 10-15 обшуків. При цьому, що в нас 98% вироків – обвинувальні, причому судді у нас фактично стають філіалами правоохоронців», - додав Петренко.

У четвер стало відомо, що співробітники Генпрокуратури проводять приблизно 50 обшуків у службових приміщеннях та домівках співробітників «Укрзалізниці».

14 листопада повідомлялося, що Генпрокуратура спільно з СБУ проводили обшуки в адміністративних приміщеннях Львівської залізниці у зв'язку з розслідуванням розтрати коштів «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: