Міністр юстиції України пояснив, що обмін Савченко можливий

Міністр юстиції України пояснив, що обмін Савченко можливий

Мін'юст України відреагував на заяву російських колег

Юридична процедура видачі Надії Савченко припускає обмін на основі політичних переговорів. Про це сказав у вівторок журналістам міністр юстиції України Павло Петренко.

«Я б не хотів реагувати на заяву міністра юстиції РФ, тому що юридична процедура - це один блок, а дипломатичні переговори - це інше», - сказав він, відповідаючи на питання про те, як він розцінює інформацію Мінюсту РФ, що йдеться тільки про видачу Савченко Україні, а не про обмін, передає Інтерфакс-Україна.

За словами міністра, у Міністерств юстиції обох країн є юридичні механізми, «в цьому контексті ми зі свого боку документи направили - зараз рішення за РФ». «Це не позбавляє можливості, не заважає проводити переговори на дипломатичному рівні, про що було заявлено президентом і МЗС», - сказав Петренко.

«Це паралельні процеси, які один одного не виключають», - підсумував він.

Нагадаємо, 22 березня Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму.

Україна звернулася в російський Мін’юст із клопотанням про видачу Савченко для відбуття покарання на батьківщині.

Нагадаємо також, міністра юстиції Росії Олександр Коновалов заявив, що Мін'юст РФ не працює над обміном Надії Савченко на російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, ідеться тільки про її можливу видачу Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: