Міністри фінансів ЄС домовилися про нові санкції проти окупаційної влади Криму

Міністри фінансів ЄС домовилися про нові санкції проти окупаційної влади Криму

ЄС введе нові санкції проти кримської «влади»

Міністри фінансів ЄС домовилися про введення нових санкцій проти представників так званої «влади» окупованого Криму у зв'язку з анексією півострова. Йдеться про введення нових персональних санкцій щодо кримських чиновників, повідомляє Reuters.

«Рада схвалила нові списки імен у рамках обмежувальних заходів через дії, що підривають територіальну цілісність України», - заявив на прес-конференції у кінці засідання Ради міністрів фінансів ЄС міністр фінансів Словаччини Петер Казимир, відповідаючи на питання, чи будуть введені нові санкції щодо кримських чиновників.

Нагадаємо, 15 вересня Європейський Союз затвердив рішення про продовження ще на півроку санкцій, застосованих проти 146 громадян і 37 компаній за порушення територіальної цілісності і суверенітету України. 9 березня цього року Євросоюз продовжив на півроку санкції, застосовані 17 березня 2014 року Радою ЄС проти фізичних та юридичних осіб за дії, які «підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України». Серед них - так званий «голова Криму», Сергій Аксьонов, інші псевдопосадові особи Криму і Севастополя, лідери терористів Денис Пушилін, Андрій Пургін, Олександр Бородай, Арсеній Павлов (Моторола) та Ігор Гіркін, екс-народний депутат Олег Царьов. Загалом у списку 146 осіб. Серед компаній – порти Феодосії, Севастополя, Керчі, так звана «народна міліція Донбасу», санаторій «Нижня Ореанда», національне виробничо-аграрне об'єднання «Масандра», Національний інститут винограду і вина «Магарач» і Російський національний комерційний банк. Всього у списку 37 компаній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: