Міністру Нищуку не соромно, що йому дали «Народного» після Майдану

Міністру Нищуку не соромно, що йому дали «Народного» після Майдану

До президента зверталося чимало людей із цього приводу після Майдану

Міністр культури України Євген Нищук заявляє, що йому не соромно за звання «Народний артист», яке він отримав після Майдану. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Колись, наприклад, звання народного артиста отримав Василь Ілащук (колишній керівник НТКУ, відомий конферансьє. – Ред.), але він у театрі взагалі не працював. Заслуженого артиста отримав Юрій Горбунов (телеведучий. – Ред.), який у театрі також не працює. Але це люди, які виходили на найбільші сцени як ведучі, як модератори і всі їх знають, як великих артистів…», - зазначив Нищук.
Він нагадав, що став заслуженим артистом у 2005-му році.
«Я погоджуюся з тезою, що в цих званнях є складова Майдану. Коли я стільки часу звертався до людей із Майдану як громадський діяч, то саме професія мені допомагала витримати, зберегти голос. Люди казали, що він тут із нами з ранку до ночі, він є нашим народним артистом. По-друге, пройшло 10 років, я ні на йоту не порушив правил, бо рекомендації від заслуженого до народного вимагають саме такого інтервалу в часі. Мені дали це звання, бо це також був комплімент президента України. Знаю, до нього зверталося чимало людей із цього приводу після Майдану. Я не просив цього звання. Дали, то й дали. Але мені не соромно за нього. Окрім того, за цей короткий час я зіграв велику роль Еріка XIV в театрі Франка», - сказав Нищук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: