Мін’юст: Інвестори відмовилися будувати нове СІЗО за Києвом

Мін’юст: Інвестори відмовилися будувати нове СІЗО за Києвом

Петренко стверджує, що іноземним інвесторам не сподобалися акції протесту проти будівництва СІЗО у Коцюбинському

Іноземні інвестори відмовилися брати участь у конкурсі щодо будівництва нового Київського слідчого ізолятора у Коцюбинському Київської області через негативну інформаційну кампанію деяких забудовників. Про це сьогодні на прес-конференції за підсумками робочого візиту до Чернівців сказав міністр юстиції України Павло Петренко, передає УНН.

«По Києву через певних забудовників, які вирішили на цьому поспекулювати і зробили негативну інформаційну кампанію, процес зірвався. Іноземні інвестори, які розглядали можливість будівництва за Києвом у Коцюбинському нового СІЗО, просто, побачивши мітинги і псевдопротести, відмовилися брати участь у конкурсі», - розповів міністр.

Водночас, за його словами, по Львову конкурс з відбору інвесторів, які будуватимуть нове СІЗО, перебуває на фінальній стадії.

«Має бути завершений конкурс і оголошені результати. Зараз ми очікуємо від потенційних інвесторів юридичного підтвердження їхніх заявок, що вони готові провести це будівництво», - розповів він.

Петренко зазначив, що, якщо буде запущений перший успішний кейс по Львову щодо будівництва нового СІЗО, то це стане сигналом для інвесторів щодо подальших проектів.

Міністр нагадав, що є вісім слідчих ізолятори, які включено до першого блоку для переміщення їх з центральних частин міст.

У лютому Міністерство юстиції України оголосило про початок збору інвестиційних пропозицій щодо будівництва нових Київського та Львівського слідчих ізоляторів. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: