Гройсман побачив, що місцеві бюджети за рік збільшились на 50%

Гройсман побачив, що місцеві бюджети за рік збільшились на 50%
Володимир Гройсман

Місцеві бюджети зросли на 34 млрд гривень за останній рік, - глава уряду

Місцеві бюджети в Україні в нинішньому році, порівняно з попереднім, вже виросли на понад 50%, на 34 млрд грн. Про це під час виступу на відкритті програми «Децентралізація приносить кращі результати й ефективність», заявив прем'єр Володимир Гройсман.

«Якщо ми подивимося на інші інструменти, то ми побачимо, що сьогодні, другий рік поспіль, в Україні існують інші інструменти стимулювання регіонального розвитку. Це Державний фонд регіонального розвитку, який вперше розподіляється чесно. Це окрема субвенція на підтримку об'єднаних територіальних громад у розмірі 1 млрд грн, а на наступний рік ми закладаємо 1,5 млрд грн, це субвенція на соціально-економічний розвиток, яка теж спрямована на місця», - наголосив прем'єр.

Як повідомлялось, Гройсман також заявив, що на сьогодні не існує загрози зниження курсу гривні до долара США та інших провідних світових валют. Голова Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що закладений у державному бюджеті на 2017 рік курс гривні до долара на рівні 27,2 грн/долар є абсолютно реалістичним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: