Місцеві вибори: експерт озвучила найбільші проблеми

Місцеві вибори: експерт озвучила найбільші проблеми
Місцеві вибори в Україні

На цих виборах було зафіксовано досить високу явку виборців

Найбільшими проблемами на виборах до 41 об'єднаної територіальної громади, які відбулися цієї неділі, 11 грудня, були видача бюлетенів без паспорта і погані умови на дільницях. Про це повідомила координатор виборчих програм «Опори» Ольга Айвазовська.

«Найбільш проблематичним залишається питання видачі виборчого бюлетеня особі, яка не має на це права і підстав, без паспорта або замість родичів. Ми зафіксували два протокольних рішення дільничної виборчої комісії, в яких вони показали, що паспорт надавати не потрібно», – заявила Айвазовська каналу «112 Україна».

Також вона повідомила про поодинокі випадки агітації у «день тиші». Крім цього була проблема матеріально-технічного забезпечення, наприклад, коли на дільниці в Дніпропетровській області провалився дах. Також, за словами Айвазовської, були перебої зі світлом у кількох областях.

Однак на цих виборах було зафіксовано досить високу явку виборців порівняно з минулим роком, зазначила вона.

«Активність була досить високою. Навіть вищою, ніж на чергових місцевих виборах 2015 року в окремих громадах. Це непогано, враховуючи, що агітаційна складова була невисокою», – сказала Айвазовська.

Наступні вибори в 143 об'єднаних громадах відбудуться 18 грудня.

Нагадаємо, в неділю, 11 грудня, в 41 об'єднаній територіальній громаді у 13 областях України проходять перші вибори голів та депутатів цих громад. 

Проведення цих виборів є заключним етапом об'єднання територіальних громад та набуття повноважень новими органами самоврядування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: