Місія МВФ помітила прогрес в Україні: економіка зросла на 1,8%

Місія МВФ помітила прогрес в Україні: економіка зросла на 1,8%

Позитивний тренд спостерігається у всіх напрямках, заявив заступник Директора Європейського департаменту МВФ

Заступник Директора Європейського департаменту МВФ Атанасіос Арванітіс відзначив прогрес, який було зроблено за півтора роки - від початку програми співпраці із Україною. Про це він сказавсьогодні під час зустрічі представників місії МВФ з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, зокрема, Арванітіс позитивно відзначив показники зростання економіки України на рівні 1,8% у третьому кварталі 2016 року, інфляцією у межах 10-12%, дефіцитом Державного бюджету, що не перевищує заплановані 3,5%. Також порівняно з минулим роком зросли міжнародні резерви країни, відновлюється довіра до банківської системи.

«Можна говорити про те, що позитивний тренд спостерігається у всіх напрямках, якщо порівнювати чинну ситуацію з тією, що була минулого року», - зазначив Арванітіс.

«Я сподіваюся, ми разом зможемо продовжити тиснути на структурні реформи і проводити їх і надалі. Усі наші зусилля мають бути спрямовані на те, щоб дійсно зробити економіку успішною, а досягнення – суттєвими», - наголосив Арванітіс.

У свою чергу Гройсман подякував представникам місії МВФ за плідну роботу.

Прем'єр поінформував співрозмовників, що в Україні триває бюджетний процес, продовжуються обговорення проекту Бюджету на 2017 рік. Уряд сконцентрований над тим, щоб бюджетний процес завершився вчасно та розраховує на те, що парламент ухвалить Державний бюджет, зазначив Гройсман.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: