Місія МВФ сьогодні завершила роботу в Україні

Місія МВФ сьогодні завершила роботу в Україні

Місія МВФ з 10 по 18 травня в Києві мала проаналізувати виконання Україною умов для виділення очікуваного з осені минулого року третього траншу кредиту на суму 1,7 млрд дол. в рамках чотирирічної програми розширеного фінансування обсягом 17,5 млрд долларів

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), що прибула до Києва 10 травня, завершила свою роботу, повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF. Суть роботи місії – узгодження тексту оновленого меморандуму. За підсумками її роботи буде сформовано план попередніх умов для України.

За словами заступника міністра фінансів Юрія Буци, Україна має намір виконати всі попередні умови в червні, після чого відбудеться засідання ради МВФ, де буде розглянуто питання про продовження програми EFF.

Відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,11 млрд за поточним курсом) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Водночас Україна змогла отримати лише перші два транші, частину першого в розмірі $2,7 млрд визначено уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно є Нацбанк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: